IStock_78151051_XXXLARGE

Hoe is het met Interim Finance Professional Kees Slob? 

28 november 2018

Vandaag maken we kennis met interimmer Kees Slob! Na een mooie carrière binnen de Accountancy is hij nu aan de slag in zijn eerste opdracht bij Poiesz supermarkten. "Als interimmer kan ik binnen een organisatie mijn meerwaarde tonen. Dat daar op een gegeven moment een einde aan zit en je naar een andere klus gaat maakt het vernieuwend en dat spreekt me aan. In de tijd dat ik voor een opdrachtgever werk wil ik dat stapje meer maken en zo goed mogelijk mijn bijdrage leveren." 

Kees"Ik ben Kees Slob, 35 jaar. Samen met mijn vrouw woon ik in Heerde. Als het een beetje mooi weer is in het weekend houd ik van mountainbiken of recreatief fietsen. Daarnaast zoek ik graag de gezelligheid op, met vrienden barbecuen of een terrasje pakken. We gaan graag op vakantie of een weekendje weg. Deze zomer kwam er niet veel van vakantie omdat er in en om het huis het nodige geklust moest worden. We zijn wel een paar dagen naar Vlissingen geweest. Amerika en Zuid Afrika staan nog op ons verlanglijstje. 

Gestart in de accountancy
Ik ben begonnen in de accountancy vanuit een duaal traject bij Windesheim. Binnen Schimmel en Plante Accountants was ik actief in de controle en na 5 jaar ben ik overgestapt naar Flynth, waar ik meer actief was in het MKB. De afgelopen jaren ben ik doorgegroeid tot gevorderd assistent Accountant waarbij ik het met name leuk vind om met mensen samen te werken, zowel met klanten als collega's. Het past bij me om het contact op te zoeken. In het laatste jaar binnen de accountancy merkte ik aan mijzelf dat ik toch wat beperkt werd in de mogelijkheden om met ondernemers verder te denken, te kijken naar de toekomst en ontwikkeling van een bedrijf. Eigenlijk vind ik dat stuk leuker dan sec het accountancy werk. Op dat moment kwam Finaxe op mijn pad!

PoieszOverstappen naar interim werk bij Finaxe
Na een tweetal hele leuke gesprekken was ik echt enthousiast over het verhaal van Finaxe. Met name hoe ze naar je kijken en met je mee willen denken om te kijken wat bij jouw carrièrepad 
past. Als interimmer kun je in relatief korte tijd veel ervaring op doet en bij veel bedrijven in de keuken kijken. Die combi maakte de keuze voor mij heel aantrekkelijk en dus ben ik in juni dit jaar gestart! Mijn eerste klus is bij Poiesz supermarkten in Sneek. Een heel leuk, familiair bedrijf waar ik als controller veel verschillende taken kan uitvoeren. Je doet volledig mee in het proces en het meewerken vanaf de andere kant van de tafel bevalt me goed! Vanwege de implementatie van een nieuw softwarepakket waren er achterstanden ontstaan en daarom werk ik mee op de financiële afdeling. Er moeten rapportages opgesteld worden en er liggen ad-hoc klussen die zijn blijven liggen. Vanuit Flynth kende ik de branche en daardoor kon ik vrij makkelijk instromen in deze functie. 

Eigen distributiecentrum en eigen filialen
Mijn werkweken zijn vrij afwisselend. Elke vier weken wordt een perioderapport opgesteld, mijn taak is met name om die rapportages af te ronden. Dat gaat vanuit simpel het aansluiten van grootboekrekeningen tot het analyseren van de voorraad. Poeisz is een enthousiaste organisatie, ze helpen je om verder te komen en kijken waar je kwaliteiten liggen en welke werkzaamheden je kunt oppakken. De contacten zij heel erg prettig. Poeisz is een supermarkt met een eigen distributiecentrum en eigen filialen, dat maakt dat er twee goederenstromen zijn waarmee je werkt. De goederenstroom die door de winkel loopt, en die vanuit het distributiecentrum. 

Finaxe geeft aandacht en ruimte
Mark is voor deze opdracht mijn consultant. Af en toe appt of belt hij even hoe het gaat, er is vanuit Finaxe echt aandacht voor je. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontplooien en mee te denken, dat typeert de werkwijze van Finaxe. Je bent onderdeel van het Finaxe team. 
Finaxe checkt ook of een opdracht bij me past en of ik het leuk vind. Je wordt niet ergens op gesprek gestuurd, het is een samenspel tussen de finance professional en Finaxe en dat is volgens mij ook de beste werkwijze. 

Ambities
Voor de komende jaren heb ik niet een heel concreet plan voor ogen. Ik wil een goede allround controller worden maar ik vind het vooral belangrijk om iets te doen wat ik leuk vind en me te blijven ontwikkelen. Zolang ik vakinhoudelijk de uitdaging heb in combinatie met goed contact met collega's en een prettige sfeer ben ik tevreden. Ik vind het zelf leuk om informatie op de juiste manier weer te geven zodat die voldoende houvast geeft voor de directie om beslissingen te nemen. Ook het meedenken en adviseren binnen een organisatie vind ik leuk. Het geeft me voldoening om junior-collega's te coachen, om mensen in beweging te houden en ze te stimuleren om zich te ontwikkelen. Waar ligt je plafond, wat kan ik er aan doen om te zorgen dat je een stap kunt maken. Als interimmer kan ik binnen een organisatie mijn meerwaarde tonen. Dat daar op een gegeven moment een einde aan zit en je naar een andere klus gaat maakt het vernieuwend en dat spreekt me aan. In de tijd dat ik voor een opdrachtgever werk wil ik dat stapje meer maken en zo goed mogelijk mijn bijdrage leveren."