IStock_78151051_XXXLARGE

Hoe is het met Klaas Jan Wijk?

13 september 2017

Klaas Jan WijkIk ben Klaas Jan Wijk, 33 jaar en ik woon samen met mijn vrouw in Gieten. Nog maar kort, want we zijn dit jaar verhuisd vanuit Groningen. Het is nog even wennen in een andere buurt en er zijn nog de nodige klusjes te doen, maar we genieten van ons mooie huis. Ik ben een filmliefhebber en in mijn vrije tijd kijk ik dan ook thuis regelmatig films of ga ik met vrienden naar de bioscoop.

Vastgoed, interessante business
In april van dit jaar ben ik gestart als medewerker Planning & Control bij Woonborg, een woningcorporatie met ca. 4.800 woningen in de gemeenten Aa en Hunze, Haren, Noordenveld en Tynaarlo. Daarvoor werkte ik als interim professional bij een detacheringsbureau. Ik voerde opdrachten uit bij diverse organisaties, soms meerdere per week. Het was een leerzame periode, maar na 4 jaar had ik veel zin om in een team te gaan werken op een vaste plek, ik was toe aan meer stabiliteit.

Alleen maar voordelen
Bij Woonborg zit ik op mijn plek, het is een bedrijf en functie naar mijn hart. De werksfeer is prettig en vastgoed vind ik interessant, het is een mooie business! Als interim professional heb ik veel verschillende dingen op Finance gebied gedaan, maar financial control vond ik altijd het leukste. De functie die ik nu heb is mij daardoorop het lijf geschreven. Ik ben erg blij dat ik deze stap gezet heb! In plaats van me breed te ontwikkelen kan ik nu meer de diepte in. Voorheen ging ik door naar een volgende opdracht, je ziet dan minder hoe jouw werk een organisatie vooruit helpt. Bij Woonborg mag ik zelf met de implementatie van verbeteringen aan de slag. Daarnaast vind ik het mooi om onderdeel te zijn van een team en is de kortere reistijd een bijkomend voordeel.

Liquiditeitsprognose
Op dit moment ben ik veel bezig met de liquiditeitsprognose. Woonborg voert projecten uit waar veel geld mee gemoeid is. Zo is bijvoorbeeld het energie-convenant afgesloten waarbij in 2020 alle woningen gemiddeld energielabel 2B moeten hebben. Daarnaast zijn er diverse nieuwbouwprojecten. Beide zaken vereisen dat de financiële positie goed in beeld is en gemonitord wordt. De liquiditeitsprognose is hierbij een belangrijk instrument. Daarnaast houd ik me bezig met trimesterrapportages en ga ik aan de slag met de jaarrekening en begroting. Ik heb een drive om alles goed te doen en optimaliseer graag daar waar het mogelijk is. Hoe kunnen we processen versnellen, hoe kun je betere informatie halen uit gegevens? Daar ben ik steeds mee bezig.

Ambities
Ik werk graag met cijfers, ik vind het leuk om te doen en ben er goed in. Verbeteren vind ik het leukste aan mijn werk. Dat kan in kleine en grotere dingen zijn. Ik vind het mooi om steeds een stukje verder te komen in mijn werk en daarmee als organisatie. Ik wil qua kennis graag verder de diepte in, meer weten over het reilen en zeilen van Woonborg en hun vastgoed. Oftewel, de business nog beter leren kennen.