Finaxe Nicky 4

Hoe is het met Managing Consultant Nicky Looyschelder?

5 maart 2018

Een van de nieuwste leden van de Finaxe familie is Nicky Looyschelder. Na een gevarieerde carrière komen bij Finaxe alle eigenschappen die hij zoekt in een baan bij elkaar. Van Marinier naar Managing Consultant, lees meer over onze leuke nieuwe collega!

 

Kyra & MasonIk ken mijn vrouw Kyra al 20 jaar. Sinds 3,5 jaar zijn we een stel en wonen we samen in Zevenaar. Inmiddels wonen we met zijn drietjes want eind 2017 is ons zoontje Mason geboren. Wat ik leuk vind om te doen? Lezen, af en toe een serie kijken en sporten! Ik houd van fitness, voetbal en hardlopen. Sinds kort doe ik daarnaast ook aan salsadansen met Kyra. Het belangrijkste vind ik echter om leuke dingen te doen met familie en vrienden: lekker uit eten gaan en uitstapjes maken. Familie en vrienden heb ik hoog in het vaandel staan.

Nicky & J.P.Grenzen leren verleggen bij het Korps Mariniers
Samen met mijn broer heb ik bijna 5 jaar bij het Korps Mariniers gediend. Gedurende deze periode ben ik veel in het buitenland geweest. Ik ben op uitzending geweest naar Afghanistan en heb oefeningen gedraaid op o.a. Aruba, Curaçao en Sint-Maarten, maar ook in Amerika en Noorwegen. Bij het Korps heb ik mijzelf goed leren kennen en mijn grenzen leren verleggen. Leiderschapsamenwerken en doorzetten zijn een aantal belangrijke vaardigheden die ik hier heb ontwikkeld. Het was een gouden tijd met de jongens onderling. Doordat je samen zo veel meemaakt ontstaat er een bijzondere band die gebaseerd is op loyaliteit en respect voor elkaar. Onderling vertrouwen en humor zorgen voor een uniek saamhorigheidsgevoel, dat mariniers in staat stelt om samen grote uitdagingen aan te gaan. Hierdoor ontstaat een tijdloze kameraadschap die de kracht van het Korps Mariniers vormt. Niet voor niets luidt het gezegde: ‘’eens marinier, altijd marinier’’.

Nyenrode afstuderen 2014Van Mavo naar Master of Science in Management
Na een aantal jaren bij het Korps Mariniers besefte ik me dat ik intellectuele uitdaging miste. Ik heb toen een rustige plaatsing aangevraagd en ben me gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Wat zou ik graag willen doen, welke studie heb ik daarvoor nodig, wat vind ik leuk en wat past bij me? Zo ben ik International Business & Management gaan studeren. Met mijn MAVO achtergrond had ik verwacht keihard te moeten knokken op het HBO, maar ik slaagde tot mijn verbazing Cum Laude. Reden voor mij om door te studeren, ik ben een Master of Science in Management gaan doen op Nyenrode, met een specialisatie in International Management. Ben jij bezig met je Master of net afgestudeerd? Bij Finaxe kun je starten als Junior Interim Finance Professional.

  Check de vacature
 

Van Management Trainee naar Teammanager
Na het afronden van mijn Master ben ik aan de slag gegaan bij Enexis in een Management Traineeship. Een unieke kans om mijzelf persoonlijk te ontwikkelen, vooral op competentieniveau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • leiderschap
  • samenwerken
  • flexibiliteit
  • (organisatie)sensitiviteit
  • analytische vaardigheden
  • communicatie.

Ik heb er als veiligheidsadviseur gewerkt en ben doorgegroeid naar een rol als teammanager. Ik heb dat met heel veel plezier gedaan, geleerd hoe je kunt sturen op KPI’s, processen analyseert en verbetert, hoe je de juiste mensen op de juiste plek zet en continuïteit en kwaliteit bewaakt.

Passie voor Finance
Tijdens mijn HBO-studie kwam ik voor het eerst in aanraking met Finance toen ik stage ging lopen bij Ricoh op de afdeling Finance & Control. Ik ontdekte dat ik het een erg interessant werkveld vond en haalde er veel plezier en voldoening uit om financiële vraagstukken op te lossen. Vanaf dat moment wist ik dat ik hier verder in wilde doorgroeien. Gedurende mijn tijd bij Enexis begon het op een gegeven moment toch weer te kriebelen, ik miste inhoudelijke uitdaging en wilde meer doen met mijn passie voor Finance. Als Interim Finance Professional bij Fagro heb ik die verdieping gevonden en met veel plezier gewerkt. Tot er op LinkedIn een bericht van Finaxe voorbij kwam waar ik gelijk enthousiast van werd. Een gedeelte recruitment (zorgen dat je de juiste kandidaten vindt) en anderzijds mooie opdrachten binnenhalen zodat je de perfecte match kunt maken. Mijn passie voor Finance komt in dit werk op een andere manier terug en tegelijkertijd leer ik wat nieuws omdat ik mijn commerciële vaardigheden meer ga gebruiken. Omdat ik zelf als Interim Financial gewerkt heb weet ik precies wat die job inhoudt en wat voor kandidaten belangrijk is.

"HET WERKEN ALS MANAGING CONSULTANT IS VOOR MIJ EEN HELE MOOIE COMBINATIE waar alles in samen komt; mijn passie voor finance, verbinden en persoonlijke- en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Dubbelrol
Tijdens mijn traineeship kwam ‘verbinden’ als sterkste competentie naar boven, die kracht kan ik bij Finaxe optimaal inzetten! De vacature bij Finaxe kwam precies op het juiste moment. Ik ben koffie gaan drinken met Martijn en dat klikte gelijk heel goed. Ik start in een dubbelrol: Finaxe gaat uitbreiden naar Arnhem, samen met een Senior Consultant ga ik de vestiging daar opbouwen. Tot die tijd ga ik 4 dagen als interim Finance Professional aan de slag en werk ik 1 dag mee met de Managing Consultants in Zwolle. Ik vind het supergaaf en heb veel zin om straks in Arnhem te gaan starten, het geeft me ontzettend veel energie.

Euromaster Deventer
Mijn huidige interim opdracht is bij Euromaster in Deventer. Euromaster staat voor grote veranderingen. Eén van de dingen die ik ga doen is onderzoeken en adviseren hoe de processen op het snijvlak van Finance en Procurement zo efficiënt mogelijk ingericht kunnen worden, door gebruik te maken van outsourcing. Ik ga een analyse maken van de huidige situatie, van waaruit ik meerdere opties voor procesverbetering zal aanreiken om tot de gewenste situatie te komen. Ik heb wel vaker processen verbeterd, maar dit is er één met een enorme impact op de gehele organisatie en dat maakt het heel erg boeiend. Het is afwisselend en ik heb vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid. Ik draag bij aan iets dat het verschil kan maken, dat vind ik het leukste. Deze opdracht past bij me, ik vind het leuk om dingen uit te pluizen en in kaart te brengen, mijn analytische vaardigheden gebruik ik graag.

Ambities
Ik wil mijn opdracht bij Euromaster positief en succesvol afronden met een mooi resultaat en ik wil doorgroeien naar een rol als Senior Managing Consultant binnen Finaxe! Daarom is het belangrijk dat ik het complete takenpakket goed leer beheersen. Ik ben ambitieus en hoop in de toekomst ook zelfstandig een vestiging te runnen en zelf potentiële Managing Consultants op te leiden.

Lees jij dit artikel en ben je enthousiast geworden om ook als consultant bij Finaxe aan de slag te gaan? Maak online kennis met onze consultants of check de vacature.