Prominent relax stoel

Prominent, ultiem zitcomfort en topkwaliteit. Op zoek naar een Financial Controller! interview met Emiel Broekhuizen

10 oktober 2018

Een afwisselende en uitdagende functie als Financial Controller bij een professionele organisatie waar kwaliteit en service voorop staan. Dat is waar we over praten met Emiel Broekhuizen, Controller bij Prominent. Lees hier het hele interview en kom erachter waarom het zo leuk is om bij Prominent te werken! 

170615-Werkenbij-Hoofdkantoor-0277Business- & Financial Controller Emiel Broekhuizen
"Prominent staat voor relaxen in de breedste zin van woord, in combinatie met perfect zitten. Maatwerk relax- en sta op stoelen zijn onze twee grootste productgroepen en vormen het grootste deel van onze omzet. Daar zijn we groot mee geworden! Ik werk hier nu een jaar of 10, toen ik begon hadden we 19 showrooms en nu ruim 40. De handelsgeest en de korte lijnen van dit familiebedrijf maakt dat er altijd genoeg uitdagingen zijn. Service vinden we erg belangrijk, klanten hoeven bijvoorbeeld pas te betalen als ze echt 100% tevreden zijn. We adviseren mensen graag persoonlijk en gericht over het zitten. Hoe wil iemand de stoel gaan gebruiken, wat is zijn lengte en gewicht, met een perfect passende stoel willen we onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. 

ProminentProminent is onderscheidend wat betreft kwaliteit en service. We bieden een maatwerkproduct aan met een relatief korte levertijd van 6 weken. Daarnaast werken we met A-kwaliteit materialen uit gerenommeerde landen zoals Duitsland.

180319-Filiaal-AlphenADRijn-04Prominent Business  is sinds ruim twee jaar geleden opgericht en die tak richt zich specifiek op organisaties, bijvoorbeeld ziekenhuizen of verzorgingstehuizen. Daarnaast kunnen klanten gebruik maken van het demo-kanaal, dan komt een verkoper met een aantal stoelen aan huis zodat mensen in hun eigen thuissituatie kunnen proberen. Vooral voor onze oudere klanten is dat een hele prettige optie. In Nunspeet bevindt zich ons hoofdkantoor. Afdelingen die hier zitten zijn Marketing, Conceptmanagement, Klantenservice, Klantrelaties, HR, Magazijn en Reparatie. En Finance natuurlijk!

Prominent teamHoe is Finance georganiseerd binnen Prominent? 
Er zijn 4 collega's die onze financiële administratie verzorgen (3 fte), twee richten zich met name op debiteuren en de andere twee op crediteuren. Daarboven werkt een Financial Controller en die vacature staat nu dus openIk verzorg zelf met name het Business Control vraagstuk en ik heb jaren Financial Control uitgevoerd, maar in de loop der tijd is het stuk Business Control steeds groter geworden. Op dit moment gaan we over naar een andere rapportage- en analyse omgeving waardoor we makkelijk via bijvoorbeeld Power BI en Sharepoint rapportages kunnen delen en ook dat brengt voor de komende tijd extra werk maar ook uitdagingen met zich mee.  

180319-Filiaal-AlphenADRijn-07Hoe ziet een gemiddelde werkweek voor de Financial Controller eruit? 
Je ondersteunt en helpt bij de maand- en jaarafsluiting en kijkt daarbij goed naar de kosten en het verhaal achter de cijfers. Is alles juist, tijdig en volledig, wat zie ik eigenlijk? Dit vertaal je vervolgens naar een toelichting voor MT en directie. Periodiek ga je om tafel met de collega's van verschillende afdelingen om te kijken hoe het wat betreft kosten en prognoses gaat binnen die afdeling. Daarnaast zijn er een aantal control-rapporten die periodiek gecontroleerd worden maar ook deels nog gebouwd moeten worden. Door de overgang naar het nieuwe systeem moeten deze opnieuw ingericht worden, dus daar ligt een mooie uitdaging. Je werkzaamheden bestaan verder uit het beantwoorden van diverse vragen uit de business (ad hoc), doen van diverse aangiftes, waaronder BTW en CBS en heb je een belangrijke rol in de budgettering. Kortom een veelzijdige functie!

120704pand_0012-blauw-retouche-klVariatie, vrijheid, verantwoordelijkheid en afwisseling
Je hebt in deze functie veel variatie en vrijheid. Je krijgt een breed pakket aan taken en waarin je bereid moet zijn om zelf dingen te verbeteren. Er zijn korte lijnen binnen Prominent, je hoeft niet eerst 6 lagen door voordat er iets besloten wordt, dat vind ik zelf prettig werken. Qua werktijden zijn we flexibel, je begint tussen 7 en 9 en een dag thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden. Je bent zelf verantwoordelijk om te zorgen dat jouw taken af komen. 

170615-Werkenbij-Hoofdkantoor-0050 (1)Wat voor type is jullie nieuwe collega? 
We zoeken iemand die inhoudelijk weet wat er moet gebeuren, de mouwen opstroopt en lekker bezig gaat. We zijn een kleine afdeling en vinden het daarom ook echt belangrijk dat er een persoonlijke klik is. We zoeken een fris en energiek persoon die gezelligheid en een goede sfeer in een team belangrijk vindt. Iemand die midden in het leven staat. Het zou fijn zijn als deze Financial Controller affiniteit met Business Control heeft zodat hij of zij ook taken van mij kan overnemen wanneer dat nodig is. 

170615-Werkenbij-Hoofdkantoor-0297Waarom is Prominent een mooie organisatie om voor te werken? 
We streven kwaliteit na op elk vlak. Prominent 9+ proberen we door het hele bedrijf door te voeren, Service Excellence op alle fronten. We geven persoonlijke aandacht en vinden het oprecht leuk om onze klanten te verrassen. Klantenservice zorgt bijvoorbeeld soms voor een klein, persoonlijk cadeautje voor een klant. Als iemand bijvoorbeeld veel over zijn hond praat zorgen we voor een kleinigheidje voor de hond. Ook intern wordt voor attenties gezorgd, bijvoorbeeld rond verjaardagen, geboortes en huwelijken. Soms verzorgt de keuken een lekker hapje halverwege de ochtend of middag, dat zijn leuke kleine verrassingen. Prominent is een familiebedrijf en dat voel je, als je er een tijdje werkt word je echt onderdeel van de organisatie. Meer over onze cultuur. We zijn betrouwbaar, open en eerlijk en komen onze afspraken na. We willen het iedere dag een beetje beter doen voor onze klant!"

Heb jij zin om aan de slag te gaan als Financial Controller bij deze leuke organisatie? Check de vacature en neem contact met ons op! 

Vacature