IStock_78151051_XXXLARGE

Welkom bij Finaxe Zwolle: Geert Wijnbergen!

1 oktober 2018

Finaxe Zwolle is superdruk, er is zoveel te doen dat een vierde collega hard nodig is. We zijn daarom heel blij dat Geert Wijnbergen het team van Bas, Marion en Arjen komt versterken, van harte welkom Geert! Lees hier meer over deze gemotiveerde collega, die niet alleen qua ervaring maar ook wat betreft hobby's (voetbal, gezelligheid, biertje drinken....) bijzonder goed in het team past. 

GeertwebsiteVertel eens, wie is Geert Wijnbergen!?
"Ik ben 30 jaar, geboren en getogen in Deventer. Sinds vorig jaar juni heb ik een huis gekocht, ik ben in Deventer helemaal op  mijn plek. Ik ben de laatste tijd lekker fanatiek aan het sporten. Voetbal is een grote hobby van me, ik train twee keer per week en speel elke zondag een wedstrijd. Daarnaast fitness ik twee keer per week en doe ik een keer bootcamp. Hoe ga ik dat ooit volhouden was mijn eerste gedachte, maar inmiddels krijg ik er heel veel energie van en mis ik het bijna als ik een keer een dagje skip. Gezelligheid met vrienden, ik ga met een groep vrienden zeker elke maand een keer uit eten, waarbij we elke keer een ander restaurant kiezen. Met een groep die ik ken vanuit de voetbal ga ik vaak op stap, naar een wedstrijd van de Eagles en dan de stad in bijvoorbeeld. 

Hoe ben je in het recruitment vak terecht gekomen? 
Ik heb altijd iets gehad met psychologie, vind het superinteressant hoe het menselijk brein werkt, waarom doen mensen dingen en op welke manier. Wat zit erachter dat mensen op een bepaalde manier reageren. Maar uiteindelijk heb ik voor een studie Economie gekozen: een mooi vak en een relatief brede opleiding waar je veel kanten mee op kan. Het bedrijfsleven heeft me daarbij altijd getrokken. Na een maand of 8  was me wel duidelijk dat een universitaire studie niet goed bij me past, ik ben iemand die juist ook graag in de praktijk leert. Een vriend vertelde me over de opleiding Small Business & Retail Management. Een opleiding die voor 50% uit vakken en tentamens (finance, HR, alle facetten van het ondernemerschap) bestaat en voor 50% uit opdrachten, die je zelf moet binnenhalen. Aquisitie doen voor je eigen opdrachten dus. Dit bleek een goede keuze voor mij! Naast mijn studie heb ik veel in een eetcafe gewerkt. Het contact met zoveel verschillende typen mensen vond ik daarbij altijd erg leuk. Na mijn afstuderen heb ik een tijdje gereisd, ben ik naar Zuidoost-Azië geweest. Heel veel gezien, geleerd en genoten.

En na studeren en reizen: aan het werk! 
Eenmaal terug ben ik bij Randstad aan de slag gegaan.
Ik heb gewerkt op zowel de 'markt unit' als de 'account unit' waar je voor vaste klanten werkt. Een goede leerschool, waar ik me persoonlijk en professioneel heb kunnen ontwikkelen. Dat blijven ontwikkelen vind ik erg belangrijk, als ik stilsta en dingen gaan op de automatische piloot dan verlies ik de uitdaging. En toen kwam Finaxe op mijn pad! Ik was helemaal niet op zoek naar een andere baan, zou een management-traject in gaan bij Randstad. Maar het verhaal dat ik te horen kreeg over Finaxe sprak me heel erg aan. Het werken met hoog-opgeleide professionals vind ik erg leuk en het enthousiaste verhaal over Finaxe als organisatie (kleine club mensen, platte organisatie, informele sfeer) sprak me erg aan. Ook financieel gezien bleek het een mooie stap voor me, genoeg redenen om het gesprek aan te gaan! 

Na dat eerste gesprek met Bas en Martijn had ik gelijk een heel positief gevoel. Er zaten twee bevlogen mannen voor me die heel veel enthousiasme uitstraalden en leuke vragen stelden. Het was een klikgesprek en dat vind ik belangrijk. Een tweede gesprek met Marion erbij was ook erg leuk en de test die ik deed was positief. Ondanks dat ik heel goed zat bij Randstad kreeg ik echt zin in deze nieuwe uitdaging en ben ik nu heel blij dat ik gestart ben! 

Wat vind je het leukste aan je werk? 

Het allerleukste vind ik dat je 3 partijen blij kunt maken. Het bedrijf waar je de opdracht voor doet, de professional en jezelf als recruiter. Werk is een heel belangrijk deel van het leven van veel mensen, als je daar een rol in kunt spelen, mensen verder kunt helpen naar een mooie baan, dat vind ik mooi. Het past goed bij mij omdat je contact hebt met veel verschillende mensen, zowel met de kandidaat als met de manager of directeur. Dat contact vind ik leuk, me verplaatsen in mensen en de vraag achter de vraag achterhalen. Doorvragen, ontdekken waar een klant echt naar op zoek is en daar advies in geven. Als je de X-factor wilt bieden en de perfecte match wilt maken dan is dat echt belangrijk. 

Wat zijn je ambities? 
Op korte termijn wil ik effectief meedraaien met Finaxe Zwolle, zo snel mogelijk van toegevoegde waarde zijn. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen, in de toekomst zou ik willen leren leiding te geven en wellicht een eigen Finaxe kantoor openen. Ik vind het daarnaast heel leuk om op strategisch niveau mee te denken, te sparren, out-of-the-box nieuwe plannen te maken en daarin creatief te zijn. Daarbij is het natuurlijk heel leuk om aan de slag te gaan bij zo'n ambitieuze organisatie die volop in ontwikkeling is en hard groeit!"

Wil jij ook aan de slag als recruiter bij Finaxe? We zijn op zoek naar een collega voor kantoor Arnhem! 

Check de vacature